ethereal (adj) extremely delicate, light, not of this world.

Saturday 10 January 2015

let's start at the end, becoming strangers once again.


zdravím, zdravím. konečne som sa dokopala k napísaniu tohoto článku, aj to výsledkom silnej prokrastinácie nad učením sa na nadchádzajúce polročné testy. nuž. som už raz taká. inak život ide dobre viete ako, tak rollearcosterskyonce you're up and feel infinite, then you're down and want to be the smallest version of you you could ever be. anyway. dnes mám celkom dobrú náladu. počúvam intro od the xx, {objavila som to úplnou náhodou na nejakom playliste na 8tracks, and giiiirl, i'm lovin' it.} respektíve tú desaťhodinovú verziu. už mi to fičí dobré dve hodiny a nemôžem sa toho nabažiť. dokonale sa pri tom pracuje, rozmýšľa, píše, číta. tu máte aj { o d k a z } , pustite si to aspoň k čítaniu tohoto článku, prosíím. ani neviem čo som od rána spravila, a či vôbec niečo. okäj, odpísala som na komentáre. to sa snáď ráta, nie?! anyway. už k článku. vyjadrím sa ku knihám, ktoré som čítala, chystám sa čítať, etc. // všimli ste si nový design? je to header s dvoma kačkami, respektíve ducks, respektíve s vecami, ktoré silno loathuje niekto koho milujem ej kej ej will herondale. a tak. ešte ten design trošku prerobím, ale aspoň to je jakž-takž znesiteľné teraz.




+ { let it snow } ešte pár dní pred vianocami - podľa môjho goodreads účtu 22. decembra, ale dátumom na mojom gr nikdy neverte! - som začala čítať let it snow. minulý rok som to čítala po vianociach, a aj keď som vedela, že tento rok to chcem čítať zase, nebola som si istá že to stihnem. aj tak som si to zobrala so sebou ku babke { ako súčasť kôpky 11 kníh ktoré som chcela čítať, no prečítala som dve. } a nakoniec som sa to rozhodla prečítať. skončila som s čítaním niekedy ráno na vianoce, a potom som sa zatvorila v izbe a plakala. a plakala. pretože som si mnohé veci uvedomila, mnohé veci sa zmenili. minulý rok som mala najradšej prvý príbeh, stredne ten druhý od johna a najmenej ten posledný.
no a tento rok? najviac sa mi páčil práve ten, ktorý bol minulý rok najhorší, teda patron saint of pigs od lauren myracle.

najprv som nechápala tejto zmene, no potom mi to došlo. neskutočne som sa za tento rok zmenila ako človek, kvôli tomu čím som si prešla a kvôli knihám, ktoré som čítala, a kvôli ľuďom okolo mňa. a tak postava, ktorá mi minulý rok prišla hrozná a bitchy a sobecká a precitlivelá, bola tento rok mnou. neskutočne som sa v nej videla. teda, nemám ultra-extra-hot ex-boyfrienda ako je jeb, ale okrem toho som mala rovnaké problémy. no a na vianoce som si proste uvedomila aká neskutočne sobecká som a aká fucked-up som, a tak. najviac sa mi páčila konkrétna pasáž, viď tu. presne to vyjadrilo moje pocity, moju situáciu. dúfam, že tomu pochopíte aj takto vytrhnutému z kontextu. a tak sa addie stala mojou najobľúbenejšiu postavou z let it snow, a bez toho, aby som si to uvedomila, mi neskutočne pomohla. mala som vážnu sebareflexiu a zlepšila som sa. { teraz je to zase so mnou zlé, ale to nie je pointa. } čiže let it snow tento rok úžasné, teším sa na budúci rok a na to, ako to budem vnímať vtedy.

+ { we were liars } tí z vás, ktorí ma sledujú na goodreads vedia, že som túto knihu čítala, a že som z nej bola aj hoodne nadšená. vyjadrím sa k nej stručne, keďže mám v pláne napísať veľkolepú recenziu, ktorá vás všetkých donúti okamžite otvoriť epubbud / rozbiť šporničku a ísť do kníhkupectva, pretože tá kniha je niečo neskutočné. štýl písania podobný tahereh mafi, dej na prvý pohľad typický, tínedžerský, nádherná blonďavá hlavná protagonistka. no s we were liars nič nie je ako sa zdá, je to... je to viac. viac než prototyp letnej knihy. viac než plytká pekná dievočka. viac, viac, viac. vo všetkých ohľadoch. dočítala som to na ceste do bratislavy z prahy a plakala som. { ak sa tu nájde nejaká duša, ktorá to už má prečítané, okamžite si prosím, napíšte mi, potrebujem s niekým fangirlingovať.} anyway. viac v recenzii.

+ { the perks of being a wallflower } túto knihu som čítala nejako rok dozadu, kamarátke som ju totiž kúpila na vianoce a ako správny knihomoľ som to ešte predtým stihla prečítať. no ale keďže the perks je the perks, a ja som to videla pred filmom a celý film som videla až pred pár týždňami, musela som si to kúpiť. musela som mať svoju kópiu. rozhodla som sa pre neknižný obal, pre taký s ružovým písmom. a som šťastná s výberom. každopádne, aj the perks bola tento rok ako úplne iná kniha. čo som minule brala ako prehnané znaky depresie, som tento rok často poznala ako myšlienky ako citované z mojej hlavy. jednoducho sa ma tá kniha dotkla na mnohých úrovňach. zase som videla, ako veľmi som sa zmenila. v deň, kedy som to dočítala, som si hneď pozrela film. ja neviem. mnohí z vás hovoria že je lepší, kvôli loganovi a emme a pod., ale mne sa asi páči rovnako ako kniha, lebo v knihe sú mnohé veci, ktoré nie sú vo filme, a ktoré sú dosť dôležité. { napríklad potrat. ten potrat. #ultimatedoseoffeels}

+ { wattpad stories } wattpad som objavila asi dva roky dozadu, a čítala som príbehy ako My Wattpad Love alebo one direction fanfics { ja viem. ja viem. }, no znovuobjavila som ho nejak v septembri, trošku si pretriedila vkus, a objavila desiatky nádherných, úžasných príbehov. niektoré z nich teraz vymenujem. čo sa týka poézie, moja all-time-fave autorka na wattpad je jasmine rose. jej príbehy sú všetky úžasné, niektoré viac, niektoré menej. moje obľúbené sú napríklad flawed soulsmars { publikované, ale veľkú časť príbehu si môžete prečítať na wp }, a unique kind of love { detto }, but my love { môj asi úplný favorit }, am, pm { ktoré nepíše sama a ktoré je tak trochu magické }. má ešte ďalšie príbehy, ktoré som však ešte nečítala takže nechcem ich sem dávať. potom úplne zbožňujem utopiu, už len preto že sa hlavná protagonistka volá lydia. dokonalé romantiky sú aj forever & always his alebo noah & leigh, môj asi úplne najobľúbenejší príbeh na wattpade. je pomerne krátky, dynamický, plný úžasných odporúčaní na knihy, a hlavne romantický romantický a je to sen každej fangirl. áno, hovorím o fanboy x fangirl príbehu. a ako dokonalom! prečítajte si. taktiež mám veľmi rada lost. krátke poems, ktoré riešia nízke sebavedomie a ďalšie takéto tínedžerské problémy. vážne si prečítajte každý jeden z týchto príbehov, alebo aspoň dva moje obľúbené. stoja za to. vážne.

+ { coming soon } ocko mi objednal knihy, takže v blízkej budúcnosti ku nám domov dorazia into the wild { shatter me series v paperbacku { yaaaaay konečne. it's kind of a funny story, to all the boys i've loved before, the lover's dictionary, attachments, 100-year-old man who climbed out of the window and disappeared. taktiež som čo-to dostala na vianoce, konkrétne už spomenuté the perks a we were liarswhere she wentthe catcher in the rye, on the road a wondera. veľmi sa teším keď si všetky tie knihy prečítam.

+ { the sound of melody } myslím, že väčšina z vás pozná nell. tí, ktorí nie, okamžite si choďte prečítať jej príbeh, a vlastne aj tí ktorí áno a ešte ho nečítali, verím že sa aj takí nájdu. aj ja som sa o ňom dozvedela až dnes. :'( čítajte tu. zaručujem shippovanie a feels a harryho pottera.

No comments:

Post a Comment